بررسی الگوریتم های افشا شده گوگل
موفقیت یک کسب و کار آنلاین رابطه مستقیمی با جایگاهی که این کسب و کار میتواند در صفحه نتایج گوگل به دست بیاورد، دارد. هر چه قدر که مطالب موجود در وب سایت شما باکیفیتتر باشد، رتبه وب سایت شما نیز بهتر خواهد شد. کسب رتبه اول در نتایج گوگل به این معناست که بیشترین تعداد مخاطبان از وب سایت شما بازدید خواهند کرد. فرایند رتبهبندی که گوگل انجام میدهد وابسته به فاکتورهایی متفاوتی است. آگاهی از این پارامترها به شما کمک میکند که بتوانید محتوایی تولید کنید که بتواند رتبه خوبی در صفحه SERP گوگل به دست بیاورید. رتبه بندی گوگل بر اساس الگوریتمهای سئو گوگل انجام میشود. فرایند انجام کار این الگوریتمها جزو اسرار این سازمان است. البته برخی از این الگوریتمها توسط متخصصان سئو رمز گشایی شدهاند. در ادامه این مقاله به معرفی الگوریتمهای افشا شده گوگل و بررسی ساز و کار آنها خواهیم پرداخت.
الگوریتم گوگل چیست؟
الگوریتم مجموعهای از قوانین ریاضی است که در نهایت به انجام کاری خاصی میپردازد. گوگل الگوریتمهای متعددی طراحی کرده است که رتبه بندی صفحه SERP بر اساس آنها انجام میشود. این الگوریتمها محتواهای منتشر شده بر روی وب سایتهای مختلف را بررسی و در نهایت با استفاده از معیارهای مختلف رتبهبندی میکنند. هر کدام از الگوریتمها هدف متفاوتی را دنبال میکنند. اما در نهایت تمامی آنها به این منظور طراحی شدهاند که بتوانند با کیفیتترین و بهترین محتوا را در اختیار کاربران قرار دهند. در ادامه به صورت تخصصیتر به بررسی اهداف این الگوریتمها پرداختهایم.
الگوریتمهای سئو گوگل چه هدفی را دنبال میکنند؟
الگوریتمهای سئو گوگل به منظور تشخیص محتوای با کیفیت طراحی شدهاست. این الگوریتمها تشخیص میدهند که چه محتوایی برای کاربران جذابتر و مفیدتر است. همچنین این الگوریتمها تلاش دارند که بتوانند محتواهای کپی، بی کیفیت و بی ارزش را شناسایی و از دسترس کاربران خارج کنند. در ادامه اهداف این الگوریتمها به صورت دقیقتر مورد بررسی قرار گرفته است.
ارتقاء محتوای باکیفیت
سیاستهای گوگل همواره بر این اساس بوده است که وب سایتها را به تولید محتوای با کیفیت تشویق کنند. یک محتوای مناسب که از کیفیت مطلوبی برخوردار است دارای شاخصههایی است که الگوریتمهای گوگل به دنبال شناسایی آنها هستند. این مسئله باعث شده است که تولید کنندهگان محتوا برای گرفتن رتبه بهتر در گوگل کیفیت محتوای خود را افزایش دهند.
مبارزه سئو خاکستری
برخی از وب سایتها با استفاده از برخی تکنیکهای مخرب مانند استفاده بیش از حد از کلمات کلیدی، لینک سازی های نا مرتبط و … تلاش دارند که به جایگاه اول صفحه نتایج گوگل برسد. در صورتی که این تکنیکها موفق باشند در نهایت کاربران با محتوایی مواجه میشوند که نه تنها نیاز آنها را برطرف نمیکند بلکه باعث گیج شدن آنها میشود. از این رو بسیاری از الگوریتمهای گوگل به صورت جدی به دنبال مبارزه با سئو خاکستری و سیاه هستند و برای وب سایتهایی که از این سیاست استفادهمیکنند جریمه در نظر گرفتهاست.
درک بهتر منظور کاربران
هر چه قدر که گوگل بتواند منظور کاربران را بهتر درک کند، محتواهای بهتری را نیز به آنها پیشنهاد خواهد داد. از این رو برخی از الگوریتمهای گوگل به این منظور طراحی شدهاند که بتوانند منظور کاربران را از سرچهای خود بهتر متوجه شوند.
الگوریتمهای سئو گوگل و هدف آنها
ساز و کار الگوریتمهای سئو گوگل جزو اسرار مهم این سازمان است. سیاستهای گوگل بر این اساس شکل گرفته است که کسی از جزئیات الگوریتمهای آن خبردار نشود. اما بسیاری از متخصصان سئو همواره به دنبال کشف این الگوریتمها هستند. همچنین گوگل نیز بخشی از ساز و کار این الگوریتمها را برای کاربران افشا کرده است تا بتوانند محتواهایی منطبق با اصول گوگل تولید کنند. در ادامه این بخش مهمترین الگوریتمهای افشا شده گوگل مورد بررسی قرار گرفتهاند.
الگوریتم پاندا Panda (2011):
الگوریتم پاندا که یکی از الگوریتم های مهم گوگل است در سال 2011 شناخته شد. این الگوریتم به منظور مبارزه با محتواهای بی کیفیت و کوتاه توسعهیافته است. اگر بخواهیم تخصصیتر بگوییم این الگوریتم به منظور بررسی محتوای کپی، محتوا با مطالب کم ارزش و محتوای کوتاه استفاده میشود. استفاده از الگوریتم پاندا باعث شده است که محتواهای کم ارزش به صفحه اول گوگل راه پیدا نکنند.
در صورتی که الگوریتم پاندا وب سایت شما را جریمه کند، بازگشت به حالت عادی برای شما بسیار سخت خواهد شد. از این رو شما باید سعی کنید که وب سایت خود را به گونهای مدیریت کنید که درگیر جریمه این الگوریتم نشوید. این الگوریتم بیشتر وب سایتهایی را درگیر می کنند که دارای شرایطی مانند:
- انتشار محتوای بی کیفیت و کم ارزش
- تکرار بیش از حد کلمات کلیدی
- عدم رعایت نکات نگارشی و ویرایشی
- تبلیغات بیش از حد و آزاردهنده
- طراحی نازیبای صفحات وب سایت
هستند. برای اینکه الگوریتم پاندا وب سایت شما را درگیر نکند، باید به تمامی موارد بالا دقت داشته باشید تا درگیر مشکل نشوید.
الگوریتم پنگوئن Penguin (2012):
یکی دیگر از الگوریتمهای مهم موتور جستجو گوگل، الگوریتم پنگوئن است. این الگوریتم در سال 2012 پس از پاندا به کاربران معرفی شد. مدیران گوگل معتقد بودند که این الگوریتم تکمیل کننده الگوریتم پاندا است و باعث میشود که محتواهای بیکیفیت نتوانند به نتایج برتر گوگل دست پیدا کنند. الگوریتم پاندا وب سایت های بی کیفیت را تشحیص میدهد و در تکمیل این الگوریتم، پنگوئن به شناسایی وب سایت های اسپم میپردازد. به وب سایتهایی اسپم گفته میشود که از روش های غیر اصولی و غیر مجاز مانند استفاده از لینکهای غیر طبیعی ترافیک به دست میآورند. این الگوریتم به قدری قوی عمل کردهاست که در چند سال اخیر کم تر وب سایت اسپمی در صفحه SERP گوگل دیده شدهاست. برای اینکه وب سایت شما درگیر الگوریتم پنگوئن نشود، باید به این نکات توجه داشته باشید:
- انتشار محتوای با کیفیت
- عدم استفاده از لینک های غیر طبیعی
- بررسی مداوم لینک های ورودی به وب سایت
- بهینه سازی صفحات وب سایت
- عدم استفاده بیش از حد از کلمات کلیدی
الگوریتم مرغ مگس خوار Hummingbird (2013):
یکی از هوشمندترین و پیشرفتهترین الگوریتمهای گوگل، مرغ مگس خوار است. این الگوریتم برخلاف بسیاری از دیگر الگوریتمها که تنها بر یکی از مسائل سئو تمرکز دارند، بر چند شاخه مختلف تمرکز دارد. این الگوریتم در وهله اول بر پردازش اطلاعات و سپس پیدا کردن ارتباط بین آنها با یکدیگر دارد. مرغ مگس خوار که در سال 2013 معرفی شد، به صورت تخصصی بر این مسئله اختصاص دارد که معنی کلی محتوا منتشر شده را بهتر درک کند. الگوریتم مرغ مگس خوار به جای تمرکز بر پیدا کردن کلمات کلیدی، به کلیت محتوا شما و معنی جملات توجه دارد. برای اینکه در نهایت الگوریتم مرغ مگس خوار محتوا منتشر شده در بر روی وب سایت شما را ارزشمند تشیخص دهد، شما باید به نکات زیر توجه داشته باشید.
- تمرکز بر تولید محتوای ارزشمند و با کیفیت
- ایجاد ساختار مناسب برای محتوا
- استفاده از داده های ساختار محور در محتوا(با استفاده از این دادهها باعث می شود که گوگل اطلاعات موجود در صفحه شما را بهتر درک کند)
- بروزرسانی منظم محتوا
- استفاده از کلمات کلیدی طولانی و جملات مرتبط با مفهوم کلمات کلیدی
الگوریتم رنک برین RankBrain (2015):
رنک برین یکی از الگوریتم های مبنی بر هوش مصنوعی است که بر یادگیری ماشین تمرکز دارد. کمپانی گوگل، رنک برین را در سال 2015 به منظور تعامل موثرتر با کاربران طراحی و معرفی کرد. این الگوریتم با استفاده از اطلاعاتی که از جستجوهای کاربران به دست میآورد، الگویهای سرچ و منظور دقیق آنها را پیش بینی میکند. این الگوریتم به منظور کمک به الگوریتم مرغ مگس خوار طراحی شدهاست. جستجوهای مختلف کاربران اینترنت باعث یادگیری بیشتر این الگوریتم میشود. از این رو روز به روز این الگوریتم پیشرفتهتر و هوشمندتر میشود. با توجه به اینکه این الگوریتم تکمیل کننده الگوریتم مرغ مگس خوار است. برای اینکه محتوای شما توسط الگوریتم رنک برین انتخاب شود باید به نکاتی که در مورد الگوریتم مرغ مگس خوار گفته شدهاست، توجه داشتهباشید.
الگوریتم BERT (2019):
از دیگر الگوریتمهای سئو گوگل که در سال 2019 معرفی شدهاست، میتوان از الگوریتم BERT نام برد. این الگوریتم بهمنظور درک عمیقتر و دقیقتر زبان انسانی توسعه یافتهاست. این الگوریتم بر این مسئله تمرکز دارد که بتواند کوئریهای کاربران را بهتر متوجه شود. BERT با تکیه بر هوش مصنوعی و یادگیری ماشین امکانی را ایجاد کرده است که موتور جستجو گوگل منظور کاربران را بهتر از گذشته درک کند. بخش زیادی از نتیجه جستجوها به این بستگی دارد که منظور کاربر به درستی درک شدهباشد.
جمع بندی نهایی
گوگل الگوریتمهای بسیاری را به منظور رتبه بندی وبسایتهای موجود و محتوای آنها طراحی کرده است. این الگوریتمها نقش کلیدی در رتبهبندی وبسایتها و موفقیت کسبوکارهای آنلاین دارند. الگوریتمهایی مانند پاندا، پنگوئن، مرغ مگسخوار، رنکبرین و BERT، به بهبود کیفیت محتوای نمایش دادهشده به کاربران کمک میکنند. هدف اصلی آنها شناسایی محتوای باکیفیت و حذف محتوای بیارزش و تکراری است. همچنین، این الگوریتمها با درک بهتر جستجوهای کاربران و جلوگیری از استفاده نادرست از تکنیکهای سئو کلاه سیاه، تجربه کاربری بهتری را فراهم میکنند و باعث میشوند مخاطب راحتتر بتواند به محتوای مورد نظر خود دست پیدا کند. در نهایت، کسب آگاهی از این الگوریتمها برای تولید محتوای موثر و دستیابی به رتبههای بالا در گوگل، ضروری است.