تصویر عنوان

بلاگ

ریتارگتینگ

ریتارگتینگ

  |   بازاریابی   |   بدون دیدگاه

صاحبان مشاغل جهت معرفی برند و محصولات خود به مخاطبان از استراتژی‌های مختلف استفاده می‌کنند اما حتی در بهترین شرایط و با اجرای بهترین کمپین‌ها ممکن است همه‌ی بینندگان به مشتری تبدیل نمی‌شوند.  به طور مثال افراد زیادی از سایت شما بازدید می‌کنند اما تنها درصد کوچکی از آن‌ها ممکن است از شما خرید کنند و بقیه به سرعت ناپدید می‌شوند. آیا باید این افراد را به حال خود رها کرد؟ کارشناسان علم بازاریابی برای این امر راه حل مناسبی پیشنهاد می‌دهند. ریتارگتینگ…

اگر شما یک کسب و کار دارید که محصول یا خدماتی را به مخاطب ارائه می‌دهید گاهی پیش می‌آید در اجرای تبلیغات و  استراتژی‌های بازاریابی خود با شکست مواجه شوید. باید بدانید که این موضوع امری طبیعی است و می‌توانید با استفاده از  استراتژی ریتارگتینگ مخاطبان خود را به مشتری تبدیل کنید. برای اینکه بدانید ریتارگتینگ چیست و چرا باید از آن استفاده کنید تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

ریتارگتینگ چیست؟

معنی لغوی ریتارگتینگ هدف گذاری مجدد است و در علم بازاریابی به معنی روشی است که کاربران و مخاطبانی را مورد هدف قرار می‌دهد که در گذشته با شما تعامل داشته‌اند اما به مشتری تبدیل نشده‌اند. به طور مثال از وب سایت شما دیدن کرده‌اند، شما را از طریق آگهی یافته‌اند یا ازطریق شبکه‌های اجتماعی و ایمیل با شما ارتباط برقرار کرده‌اند.

هدف گذاری مجدد برای کسب و کارها ابزار مهم و بسیار حیاتی است. چرا که تبلیغات، وب سایت و کمپین‌ها به صورت شخصی در اختیار مخاطب قرار نمی‌گیرند و بدون استفاده از ریتارگتینگ تعداد عظیمی از مشتریان خود را از دست می‌دهید. شما با انجام این عمل با مخاطبان لید خود مرتبط می‌شوید و آن‌ها را برای تکمیل فرآیند خرید تشویق می‌کنید.

تفاوت ریتارگتینگ و ریمارکتینگ

در علم بازاریابی اغلب اوقات این دو واژه را به جای یکدیگر استفاده می‌کنند اما در واقعیت تفاوت زیادی بین آن‌ها وجود دارد. ریمارکتینگ معمولا مشتریانی که قبلا از شما خریده کرده‌اند و مدتها است تعاملی با برند شما نداشته‌اند را هدف قرار می‌دهد اما ریتارگتینگ مخاطبانی را هدف قرار می‌دهد که به تازگی با برند آشنا شده‌اند یا تابه‌حال از آن خرید نکرده‌اند. به عبارت دیگر ریمارکتینگ برای بهبود رابطه با مشتریان قبلی و بازگرداندن آن‌ها انجام می‌شود و ریتارگتینگ برای جذب مشتریان جدید و تبدیل آن‌ها به مشتریان وفادار تلاش می‌کند.

تفاوت ریتارگتینگ و ریمارکتینگ

هدف از انجام ریتارگتینگ چیست؟

شاید هنوز این سوال در ذهن شما وجود دارد که کسب و کار شما چرا به ریتارگتینگ نیاز دارد و این روش چه اهدافی را به دنبال دارد؟ در این بخش سعی داریم این موارد را برای شما بیان کنیم:

1.     افزایش آگاهی از برند

یکی از اهداف بازاریابی مجدد افزایش آگاهی مخاطب از برند است. استفاده از این روش باعث می‌شود علاوه بر معرفی محصول و تشویق مخاطب به خرید نام شما نیز مدام در ذهن او تکرار شود و از آن‌جا که تصمیمات ما اکثرا از ناخودآگاه ذهن شکل می‌گیرد هنگام خرید احتمال انتخاب برند آشنا بسیار بیشتر است. البته گاهی ریتارگتینگ فقط برای ایجاد آگاهی استفاده می‌شود که ممکن است نتیجه‌ی آن نرخ کلیک کمتری باشد اما تاثیرگذاری این امر قابل قبول است و به عنوان پایه‌ای برای اهداف بعدی عمل می‌کند.

2.     تکمیل قیف فروش

یکی از وظایف شما این است که مشتری را در سفر و گذر از قیف فروش همراهی کنید. با انجام ریتارگتینگ می‌توانید به مخاطب کمک کنید تا به سلامت از این قیف عبور کند و به مشتری وفادار تبدیل شوید. این کار در هرمرحله می‌تواند تاثیر گذار باشد. به طور مثال می‌توانید به مخاطب وقتی هنوز به مشتری تبدیل نشده‌است محصولات خود را یادآوری کنید یا زمانی که سبد خرید خود را انتخاب کرده‌است اما در آخرین مرحله به خرید منجر نشده‌است به او کمک کنید تا دوباره برای خرید به سمت شما بازگردد.

3.     افزایش ارزش طول عمر مشتری

یافتن مشتری وفادار یکی از اهداف هر کسب و کاری است. ارزش طول عمر مشتری میزان سودی است که شما می‌توانید از یک مشتری در کل رابطه با او داشته‌باشید. اگر بتوانید به کمک ریتارگتینگ این رابطه را طولانی کنید و او را برای خرید ترغیب کنید می‌توانید ارزش طول عمر مشتری یا CLTV را افزایش دهید و از این طریق علاوه بر افزایش فروش، از طریق او می‌توانید به مشتریان جدید نیز دست پیدا کنید.

4.      معرفی محصولات جدید و مرتبط

یکی از اهداف هدف گذاری مجدد در بازاریابی فروش محصولات مرتبط و جدید به مشتری است. به طور مثال اگر مشتری محصولی را انتخاب کرد اما به خرید منجر نشد با استفاده از ریتارگتینگ انواع دیگر از آن محصول خاص را به او معرفی کنید. همچنین با معرفی محصولات دیگری که ممکن است در کنار محصول اصلی به آن نیاز داشته‌باشد می‌توانید به فروش بیشتری دست پیدا کنید.

مزایای ریتارگتینگ

اگر بخواهیم فواید ریتارگتینگ را بیان کنیم باید به موارد زیر اشاره کنیم:

●       هدفمند بودن تبلیغات

وقتی تصمیم به اجرای یک کمپین تبلیغاتی می‌گیرید یا می‌خواهید یک استراتژی بازاریابی را انجام دهید مخاطب شما همه‌ی کسانی هستند که این کمپین را می‌بینند اما در ریتارگتینگ شما فقط کسانی را هدف قرار می‌دهید که در قیف فروش قرار گرفته‌اند. بنابراین احتمال موفقیت در این روش بالاتر است و می‌توانید مخاطبان لید را به مشتری بالقوه تبدیل کنید.

●       کاهش هزینه تبلیغات

اگر تبلیغات را به صورت هدفمند انجام دهیم و مخاطبان خاصی را در نظر بگیریم هزینه‌‌ی صرف شده بسیار کمتر می‌شود. چرا که این افراد وارد قیف فروش شده و دیگر نیازی نیست هزینه‌ای صرف این کار شود. همچنین چون تبلیغات در این روش هدفمند است و موفقیت بیشتری در پی دارد احتمال برگشت هزینه‌ای که پرداخت کرده‌اید بیشتر است.

●       ایجاد تعامل بیشتر

با انجام ریتارگتینگ شما با کاربر ارتباط برقرار می‌کنید تا او را در تکمیل سفر مشتری همراهی کنید. هرچه این کار با دقت بیشتری انجام شود افراد بیشتری جذب می‌شوند و تمایل بیشتری به ارتباط با شما دارند. نتیجه‌ی این امر بیشتر شدن احتمال تبدیل مخاطب به مشتری و در نهایت افزایش فروش است.

●       مزیت رقابتی

هنوز مشاغل زیادی هستند که از ریتارگتینگ برای جذب بیشتر مشتری استفاده نمی‌کنند. به همین دلیل اگر شما این کار را انجام دهید می‌توانید یک قدم از بقیه جلوتر باشید. علاوه بر این استفاده از ریتارگتینگ باعث می‌شود شما همیشه در برابر دیدگان مخاطب بوده و در ناخودآگاه او ماندگار شوید. این نیز یک مزیت رقابتی دیگر است که رقبایتان از آن بی‌بهره هستند.

●       بالا بردن نرخ تبدیل

مهمترین نکته‌ای که در مورد ریتارگتینگ وجود دارد این است که شما از علافه‌ی مخاطبان خود اطلاع دارید و می‌دانید چه چیزی را باید به آن‌ها معرفی کنید. این موضوع به شما کمک می‌کند تا محصول و خدمات خود را بهتر بفروشید. نتیجه‌ی آن افزایش نرخ تبدیل است که با استفاده از این روش می‌توان آن را تا 147 درصد افزایش داد.

●       افزایش فروش

انجام هدف گذاری مجدد در بازاریابی به برقراری تعامل بهتر، تبدیل مخاطب لید به مشتری و در نهایت بالا رفتن نرخ تبدیل می‌انجامد. بنابراین افرادی که به مشتری تبدیل شده‌اند محصولات شما را خریداری می‌کنند و منجر به افزایش فروش که مهمترین هدف هر کسب و کاری است می‌شود.

ریتارگتینگ چگونه به شما در افزایش فروش کمک می‌کند؟

فرض کنید برای خرید یک محصول وارد یک سایت شده‌ و به هر دلیلی بدون خرید از آن خارج شده‌اید. اینکه شما چه زمانی از چه سایتی بازدید کرده‌اید توسط فایل‌های کوچکی به نام کوکی ذخیره می‌شود. ریتارگتینگ از این کوکی‌ها استفاده می‌کند تا هر زمان شما از سایت‌های دیگر استفاده کردید تبلیغات خود را فقط برای شما ارسال کند. کاربری که یکبار از آن سایت دیدن کرده‌است ممکن است بار دیگر وارد سایت شده و خرید خود را از آن انجام دهد. مزیت مهم ریتارگتینگ شخصی بودن آن است. چرا که در دنیای پر رقابت امروز بیننده از دیدن انواع تبلیغات دچار آشفتگی ذهنی می‌شود اما با دریافت تبلیغاتی که مرتبط با علاقه و سلیقه‌ی او است مستقیم به سمت محصول مورد نظر هدایت می‌شود.

انواع روش‌های تبلیغات ریتارگتینگ

انجام ریتارگتینگ به روش‌های مختلفی انجام می‌شود وشما با توجه به نیاز و اهداف خود روش موردنظر را انتخاب می‌کنید.

●       روش مبتنی بر پیکسل

یکی از رایج‌ترین روش‌های ریتارگتینگ استفاده از پیکسل است. عملرد این روش به این صورت است که با ورود کاربر به سایت قطعه‌ای به نام پیکسل روی مرورگر می‌نشیند و مرورگر او را کدگذاری می‌کند. اگر کاربر سایت را ترک کند توسط پلتفرم‎‌های ریتارگتینگ شناسایی شده و در صورت استفاده مجدد او از اینترنت تبلیغات برای او فرستاده می‌شوند.

●       روش مبتنی بر لیست

بسیاری از کسب و کارها یک لیست از مخاطبان خود دارند که در آن اطلاعات تماس، ایمیل و دیگر مشخصات قرار دارد. در ریتارگتینگ مبتنی بر فهرست شما بر اساس این لیست تبلیغات و بازاریابی خود را مدیریت می‌کنید و در واقع مخاطبان هدف شما در این لیست هستند. نکته‌ای که در مورد این روش وجود دارد دقت در به روز کردن لیست و نگه‌داری آن است در حالی که روش مبتنی بر پیکسل مخاطبان به صورت خودکار به دست می‌آیند.

انواع استراتژی‌های ریتارگتینگ

1.     وب سایت

روشی که بیشتر کسب و کارها برای انجام هدف گذاری مجدد استفاده می‌کنند استفاده از وب سایت است. همان‌طور که گفته‌شد با استفاده از ردیابی کاربرانی که یکبار از سایت بازدید کرده‌اند یا دریافت آدرس ایمیل آن‌ها می‌توان تبلیغات دوباره خود را برای مخاطبان خاص ارسال کرد.

2.     شبکه‌های اجتماعی

این روش در ایران به دلیل تحریم‌ها کمتر استفاده می‌شود اما استفاده از آن نیز مانند وب سایت با ردیابی توسط کوکی یا آدرس ایمیل صورت می‌گیرد. سپس با اتصال آن به شبکه‌های اجتماعی یا به برخی پلتفرم‌ها مانند لینکدین، اینستاگرام و توییتر تبلیغات خود را  ارسال می‌کنند.

3.     اپلیکیشن‌های موبایل

استفاده از اپلیکیشن‌های موبایلی برای ارسال تبلیغات روش بسیار مناسبی است چرا که  تبلیغات خود را  می‌توانید در برنامه‌های خارجی نیز ارسال کنید. اگر شما برای کسب و کار خود اپلیکیشن تهیه کنید می‌توانید به وسیله‌ی آن‌ها کوکی‌های کاربران را دریافت کنید و از آن در جهت ریتارکتینگ محصولات خود استفاده کنید.

4.     موتور جستجو

این روش بر اساس جستجوی کلمه‌ی کلیدی بنا شده‌است. عملکرد آن به این صورت است که اگر کاربر یک کلمه‌ی خاص را جستجو کند و آن کلمه در برنامه‌ی ریتارگتینگ شما قرار داشته‌باشد تبلیغات شما در گوگل ادز و سایر ابزارهای تبلیغاتی گوگل به عنوان اولین مورد به کاربر نشان داده می‌شود. به این ترتیب ممکن است مخاطب با برند شما آشنایی نداشته‌باشد اما به دلیل نیاز خود وارد سایت شما شود و آن محصول را خریداری کند.پس شما با این روش ممکن است مشتریان جدید را نیز جذب کنید.

ابزارهای تبلیغات ریتارگتینگ

برای استفاده بهینه از ریتارگتینگ بهتر است با ابزارهای این کار آشنا شویم.

●       گوگل ادز

یکی از مهمترین و مؤثرترین ابزارهای تبلیغاتی گوگل ادز است. چرا که دسترسی گسترده‌ای به سایت‌ها و کاربران دارد. با استفاده از اطلاعاتی که از گوگل آنالیتیکس و دیگر منابع گوگل استخراج می‌شود می‌توان داده‌های مربوط به فعالیت کاربران را دریافت کرد و ریتارگتینگ را انجام داد. گوگل ادز به دو صورت تبلیغات را برای شما انجام می‌دهد. مورد اول تبلیغات ریتارگتینگ شما را به وبلاگ‌ها و سایت‌های عضو شبکه نمایش خود می‌دهد و تبلیغات برای مخاطبان مورد نظر ارسال می‌شوند.

مورد دوم به جستجوی گوگل مربوط می‌شود و بر اساس جستجوی کلمه کلیدی توسط کاربر انجام می‌شود که در بخش قبل راجع به آن توضیحاتی ارائه دادیم.

●       فیسبوک

فیسبوک یکی از شبکه‌های اجتماعی است که میلیون‌ها کاربر دارد. پس طبیعی است که برندها تمایل به انجام تبلیغات در این پلتفرم داشته‌باشند. با اضافه کردن پیکسل فیسبوک به صفحات وب سایت و انجام تنظیمات مربوطه می‌توانید تبلیغات خود را برای کاربرانی که از سایت شما بازدید کرده‌اند در فیسبوک و وب سایت ارسال کنید.

این ابزارها در سراسر جهان مورد استفاده قرار می‌گیرند که ممکن است به دلیل تحریم ما نتوانیم به خوبی از آن‌ها استفاده کنیم. اخیرا نمونه‌های ایرانی نیز توسط کارشناسان به مخاطبان ارائه شده‌اند که در ادامه برخی از آن‌ها را  نام می‌بریم:

  • سنجاق
  • تپسل
  • مدیااد
  • نوین
  • یکتانت

این موارد پلتفرم‌هایی هستند که با نمایش تبلیغات در اپلیکیشن‌ها، ریتارگتینگ مبتنی بر پیکسل، تبلیغات همسان و شبکه‌های اجتماعی به کسب و کارها کمک می‌کنند.

 ریتارگتینگ در هیپنوتیزم

هیپنوتیزم با مطالعه و تحقیق راجع به کسب و کار شما و اهدافی که در نظر دارید انواع استراتژی‌ها را برای بازگشت و حفظ مشتری به کار می‌گیرد تا شما به اهداف مورد نظر خود دست پیدا کنید. مشاوران ما در تیم هیپنوتیزم به شما کمک خواهند کرد تا بهترین استراتژی را برای کسب و کار خود یافته و آن را در جهت اجرای روش‌های ریتارگتینگ  به کار ببرید.

سخن نهایی

با به وجود آمدن کسب و کارهای مختلف و رشد و پیشرفت تکنولوژی معرفی برند و ماندگار کردن آن در ذهن مخاطب کار بسیار سخت و دشواری است. اگر بتوان به روشی مخاطب را به صورت خاص مورد هدف قرار داد نتیجه‌ی بهتر و دقیق‌تری خواهیم داشت.

ریتارگتینگ روشی مبتنی بر همین بینش است که کاربر را با توجه به علاقه و مطالبی که دنبال می‌کند یافته و برای او تبلیغات شخصی ارسال می‌کند. ما در این مقاله سعی کردیم مفهوم ریتارگتینگ، مزایا، ابزار و انواع آن را بررسی کنیم تا شما در صورت نیاز بتوانید برای کسب و کار خود از آن استفاده کنید. اگر هنوز سوال یا ابهامی در ذهن خود دارید می‌توانید با راه‌های تماس که در سایت وجود دارد  با مشاوران ما در ارتباط باشید و از راهنمایی‌های آن‌ها استفاده کنید.

بدون دیدگاه

ارسال دیدگاه