ورود اینترنت به زندگی انسان با تغییرات بسیار زیادی همراه بود. شاید بتوان گفت زندگی انسان به دوره قبل و بعد از اینترنت تقسیم میشود. استفاده از اینترنت بعد از رایج شدن گوشیهای هوشمند بسیار همگانی شد. گوشیهایی که امروزه از آنها استفاده میکنید دارای اپلیکیشنهای متعددی هستند که در طول روز از بسیاری از آنها استفاده میکنید. شاید برایتان پیش آمدهباشد هنگام استفاده از اپلیکیشنهای گوشی دچار مشکل شدهباشید یا نتوانید اپلیکیشن مورد نظر را روی گوشی نصب کنید. این موضوع در مورد بسیاری از بازیهای آنلاین نیز صدق میکند.
بنابراین باید به فکر راهی بود تا این مشکلات را حل کرد. کارشناسان این حوزه برای حل این مشکل از دستاورد جدید دنیای دیجیتال رونمایی کردند. وب اپلیکیشن یا وب اپ از سال 2015 و توسط گوگل معرفی شد. ماهیت و عملکرد وب اپ با وب سایت و اپلیکیشن موبایل متفاوت است. به وسیله وب اپها شما در هر زمان تنها با اتصال به اینترنت به برنامه مورد نظر خود دسترسی پیدا میکنید. برای اینکه بتوانید مفهوم و کاربرد وب اپ را درک کنید باید تعریف جامع و کاملی از آن را بدانید. همچنین باید با تفاوت آن با اپلیکیشن، وبسایت و دیگر ابزارهای مشابه آشنا شوید تا به اهمیت وجود این فناوری در زندگی دیجیتال پی ببرید.
با ما همراه باشید تا به همه این ابهامات پاسخ دهیم.
وب اپلیکیشنها نرمافزارهایی هستند که از تکنولوژی وب استفاده میکنند و توسط مرورگرها اجرا میشوند. این برنامه در یک سرور راه دور ذخیره میشود و خدمات خود را در اینترنت ارائه میدهد. جالب است بدانید هر وب سایتی که برای شما کاری انجام میدهد یک وب اپلیکیشن به حساب میآید. این خدمات ممکن است ماشین حساب یک سایت و یا هر نوع خدمات حرفهای دیگری باشد.
وب اپلیکیشنها نیاز به نصب روی سیستم شما ندارند و به وسیله مرورگر خود و با اتصال به اینترنت میتوانید به راحتی از آن استفاده کنید. در هنگام استفاده از از وب اپ محتوایی که در آن وجود دارد اهمیت زیادی ندارد و عملکرد آن در اولویت است.
ممکن است برای شما این سوال پیش بیاید که شباهت و تفاوتهای وب اپ با موارد بالا در چیست؟ بهتر است از کدامیک استفاده کنیم؟ کدام کاربرد بیشتری دارد و استفاده از کدام یک از آنها سریعتر و راحتتر است؟ برای یافتن پاسخ این سوالات بهتر است به تعریف و بیان مزایا و معایب هرکدام بپردازیم.
اپلیکیشنها نرمافزارهایی هستند که روی گوشی یا دستگاه شما نصب میشوند و برای استفاده از آنها به اینترنت نیاز ندارید. اپلیکیشنها فضای مشخصی را در گوشی شما اشغال میکند و هر از گاهی نیاز دارند به روز شوند اما از نظر سرعت و قدرت به دلیل ارتباط مستقیم با سختافزار دستگاه در سطح بهتری قرار دارند. البته بینیاز بودن از اینترنت نیز در این مساله دخیل است.
شاید فکر کنید وب اپ همان وب سایت است اما تفاوت عمدهای میان دو وجود دارد. در وبسایت توجه بیشتری به تولید محتوا میشود و این محتوا برای همه به یک صورت نشان داده میشود در حالی که وب اپ محتوا را برای هر کاربر بر اساس سن، جنسیت، کشور و… به صورت متفاوت نشان میدهد. محتوای برخی وب اپ ها را میتوان به صورت آفلاین نیز مشاهده نمود اما وب سایت اینگونه نیست و برای دسترسی به محتوا حتما باید به اینترنت متصل شوید.
وب اپلیکیشن آفلاین نوعی ویژگی است که برای برخی از وب اپها وجود دارد. وب اپ میتواند اطلاعات مربوط به بخشهای مختلف سایت را در قسمتی به نام مخزن ذخیره کرده و این فایلها را برای سیستم شما ارسال کند. با این کار شما میتوانید به صورت آفلاین نیز از آن استفاده کنید. نکته قابل توجه این است که شما با هربار آنلاین شدن تمام تغییرات و به روز رسانی های لازم را دریافت میکنید و برای دفعات بعد جدیدترین نسخه را در اختیار خواهید داشت.
سوالی که هنوز به آن پاسخ داده نشده این است ک کدام یک از این موارد برای شما مناسب است و باید از کدام برای انجام کارهای خود استفاده کنید؟ هیچ کدام از این نرمافزارها برتری نسبت به یکدیگر ندارند. این شما هستید که با توجه به نیاز و برنامهای که دارید باید مناسبترین ابزار را برای خود انتخاب کنید.
به طور مثال اگر نیاز به سرعت و عملکرد بالا دارید و دسترسی آنلاین برای شما اهمیت ندارد از اپلیکیشن استفاده کنید اما اگر نمیخواهید فضای دستگاه خود را پر کنید و ترجیح میدهید بدون نصب برنامه و به صورت آنلاین فعالیتهای خود را انجام دهید بهتر است از وب اپها استفاده کنید. اگر به دنبال کسب اطلاعات و آموزش هستید و به محتوای مفید نیاز دارید قطعا وب سایت اطلاعات ارزشمندی در اختیار شما قرار میدهد و اگر همیشه به اینترنت دسترس ندارید و شما نیازمند استفاده از اپلیکیشن خاصی هستید که همیشه به روز باشد انتخاب شما وب اپلیکیشن آفلاین است.
وب اپلیکیشنها با اتصال به اینترنت در هر دستگاهی قابل اجرا هستند. بنابراین در هر مکان امکان دسترسی به برنامهی مورد نظر وجود دارد. این ویژگی به کاربران امکان میدهد که از مکانهای مختلف به اسناد مشترک دسترسی داشتهباشند. با استفاده از وب اپ میتوانید به راستی تجارت خود را جهانی کنید و برای اتصال فقط به یک لب تاب و اتصال اینترنت نیاز دارید تا به راحتی به مخاطبان بزرگتری دست پیدا کنید.
استفاده از وب اپ جامعه مخاطبان شما را بزرگتر میکند. برای تبدیل این مخاطبان به مشتری و نگهداری آنها باید بتوانید ارتباط مؤثری با مشتریان برقرار کنید. یکی از روشهای برقراری ارتباط ایجاد یک وبسایت تعاملی و کاربر پسند است که باعث افزایش رضایت و وفاداری مشتری میشود. همچنین جمعآوری بازخورد مشتری نیز با استفاده از وب اپ امکانپذیر است که بهبود خدمات و محصولات میانجامد.
اطلاعاتی که در مورد کسب و کار خود نیاز دارید در یک فضای ابری ذخیره میشود و در هر لحظه در دسترس است. استفاده از این اطلاعات به طور همزمان توسط چند کاربر امکانپذیر است. از طرفی احتمال ازبین رفتن این اطلاعات وجود ندارد. چرا که سختافزاری وجود ندارد که خراب شود.
یکی از اهداف و مزایای استفاده از وب اپ ساده کردن فرایندهای کسب و کار است که به افزایش بازدهی و سرعت انجام کار میانجامد. علاوه بر این وب اپلیکیشنها مانند CRM و ERP همهی قسمتها را در کنار یکدیگر نگه میدارند. مزیت این کار دسترسی آسان به دادهها و عدم نیاز به حضور افراد است که باعث سرعت یافتن کار و صرفهجویی در زمان میشود. این اتفاقات میتواند باعث ایجاد مزیت رقابتی شود و سطح شما را نسبت به دیگر رقبا بالاتر نگهدارد.
برقراری امنیت برای یک کسب و کار بسیار مهم و حیاتی است. خصوصا اگر پای رسیدگی به دادههای حساس یا امور مالی در میان باشد. وب اپلیکیشنها دارای ویژگیهای امنیتی قوی هستند که جهت جلوگیری از برخی از تهدیدات رایج مانند دسترسیهای غیر مجاز یا بدافزارها قرار داده شدهاند. وجود این ویژگی به افزایش اعتماد کاربران کمک میکند و کسب و کار شما را از هرگونه اتفاق ناگواری محافظت میکند.
وب اپلیکیشنها قابلیت انعطافپذیری و مقیاسپذیری بالایی دارند که همزمان با رشد کسب و کارها و نیاز به تغییر میتوانند با نیاز کاربر سازگار شوند. این سازگاری شامل افزودن ویژگیهای جدید، پایگاه کاربر بزرگتر و خدمات دیگر است که به راحتی توسط وب اپها قابل دسترسی میباشد.
برنامههای وب اپ به دلیل اینکه در یک فضای ابری نگهداری میشوند و به سختافزار نیاز ندارند مقرون به صرفهتر هستند. علاوه براین چون در مرورگر اجرا میشوند و نصب نمیشوند به تعمیر و نگهداری نیاز ندارند.تنها شرط لازم برای استفاده از وب اپ اتصال اینترنت و مرورگر است که هزینهی بسیار پایینی دارد.
کسب و کارها به وسیلهی برنامههای تحت وب میتوانند اطلاعات لازم را به درستی و سهولت از مشتریان کسب کنند و به وسیلهی ابزارهای تجزیه و تحلیل آنها را بررسی کنند. نتیجهی این تحلیلها به مدیران این امکان را میدهد که به بینش درستی در مورد رفتار و خواستههای مشتریان خود برسند و به دنبال آن تصمیمات موثر و بهینهای برای بهبود و توسعهی کار خود اتخاذ کنند.
یکی از مهمترین ویژگیهای وب اپلیکیشنها این است که میتوانند روی همهی پلتفرمها، سیستمعامل و دستگاهها اجرا شوند. به همین دلیل نیاز به توسعه و نگهداری کمتری دارند. این ویژگی هزینهها را نیز کاهش میدهد و تجربهی کاربری بهتری را ایجاد میکند.
شما هر بار که از وب اپلیکیشن استفاده میکنید آخرین نسخه از آن برنامه را در اختیار دارید. به همین دلیل تمامی عیوب و نواقص برنامه در کمترین زمان برطرف میشود. از طرفی امنیت آن نیز حفظ میشود. این کار به راحتی و با کمترین هزینه انجام میشود.
این وب اپها سادهترین نوع آن است که فقط به تولید محتوای ثابت میپردازد و فقط توسط توسعه دهنده به روز میشود.کاربرد این وب اپها برای ارائه اطلاعات ثایت مانند رزومه یا وب سایتهای معرفی است که نیاز به تعامل کمی دارد و صرفا جهت اطلاعرسانی منتشر میشود.
این نرمافزارها بسیار پیچیده و تعاملیتر هستند. از سرعت و کیفیت بسیار بالایی برخوردارند و به دلیل امکان ذخیره اطلاعات قابلیت شخصیسازی شدن دارند. همچنین به دلیل پویایی امکان به روز شدن دارند که ویژگی بسیار کاربردی و مفیدی برای وب اپ است.
این نوع از وب اپها از یک صفحه HTML استفاده میکنند که روی سرور ذخیره میشود و رابطه تعاملی پویایی با کاربر دارند و به طور مداوم به روزرسانی میشوند. نکته مهمی که در مورد وب اپ تک صفحهای وجود دارد این است که با کلیک کردن آدرس صفحه عوض نمیشود. Gmail نمونهای از وب اپ تک صفحهای است.در واقع این نوع از وب اپها مانند اتاق بزرگی هستند که همهچیز در آن جا میگیرد. مزیتی که این نوع وب اپ دارد قابلیت توسعه راحت، سرعت بالا و طراحی منسجم آن است.
این نوع وب اپ به کاربر اجازه میدهد بین صفحات وب سایت جابجا شوند. محتوا در این وباپ نیز تمام صفحه است اما کاربر میتواند با اسکرول و کلیک تمام صفحات را ببیند. انجام عملیات سئو در این وباپ آسانتر است و در مورد اپلیکیشنهای پیچیدهای که بخشهای زیادی دارد کاربر را به راحتی به قسمت مورد نظر هدایت میکند. این وب اپ برای وب سایتهای پرمحتوا و پلتفرمهای آموزشی بسیار مناسب است. آمازون نمونه مناسبی از این نوع وب اپ است.
این وب اپها ترکیبی از وبسایت و اپلیکیشن موبایل هستند که به راحتی و بدون دانلود روی گوشی نصب میشوند و در حالت آفلاین نیز کار میکنند. سرعت و کارایی بسیار بالایی دارند و به دلیل استفاده در حالت آفلاین مورد توجه زیادی قرار میگیرند.
وب اپ CMS مدیریت تولید و اصلاح محتوا در سایت را بر عهده دارد. در واقع CMS برنامهای است که میتوانیم از آن برای انتشار، ویرایش، حفظ و نگهداری محتوا استفاده کنیم. علاوه بر این در این سیستم از کاربران جهت مشارکت و تعامل حمایت میشود. بسیاری از وبسایتهای خبری و وبلاگ نویسی جزو کاربردهای CMS میباشند.
تجارت الکترونیک مجموعهای از فعالیتهای تجاری است که از شبکههای کامپیوتری و اینترنت استفاده میکند. به وسیله وب اپهایی که برای این منظور طراحی شدهاند شما بدون واسطه سفارش خود را ثبت و خریداری میکنید. بسیاری فروشگاههای اینترنتی جزو این دسته محسوب میشوند.
وب اپ CRM یا مدیریت ارتباط با مشتری به صورت خودکار تمامی مراحل ورودی و فروش را انجام میدهد. در این وب اپ شما میتوانید تمامی مراحل قیف فروش را رصد کنید. همچنین تاریخچه تعاملات با مشتریان را میتوانید مشاهد کنید. این نرمافزارها چون نیاز به نصب روی سیستم ندارند و در هر شرایطی قابل استفاده هستند به سرعت با CRM سنتی جایگزین شدند و تعاملات مؤثر با مشتریان را بهبود بخشیدند و به پیشرفت و توسعه شرکتها کمک فراوانی کردند.
منابع انسانی یکی از عوامل حیاتی موفقیت و پیشرفت سازمانها است و مدیریت آن امری بسیار پیچیده و دارای اهمیت است. نرمافزارهای برنامهریزی منابع انسانی مبتنی بر پایگاه داده اشتراکی هستند که اطلاعات جامعی از کسب و کار شما را ذخیره کردهاند تا بتوانند فرایندهای مهم و اساسی شرکت اعم از حسابداری تا فروش را مدیریت کنند.
وب اپ پورتال سیستم تحت وبی است که برقراری ارتباط و تعامل را بین کارکنان یک شرکت را امکانپذیر میکند. طراحی آنها به صورتی است که دسترسی آسان و سریع را برای کارمندان به وجود میآورد و آنها میتوانند همهی نیازهای خود را به بهترین نحو برطرف کنند. هدف اصلی وب اپ پورتال شرکتی پکپارچهسازی اطلاعات، افراد و دسترسی آنها داخل شرکت است.