در ابتدا میخواهم برایتان کمپین را توضیح دهم تا متوجه منظورمان از کلمه کمپین تبلیغات شوید. کمپین، حرکتی هدفمند جهت پوشش یک نیاز یا هدف است؛ از این رو هدف از کمپینهای تبلیغاتی نیز دستیابی به یک هدف خاص یا مجموعهای از اهداف است.
در واقع کمپین تبلیغاتی به مجموعهای از پیامهای تبلیغاتی گفته میشود که یک ایده و موضوع واحد را به اشتراک میگذارد. این پیامها یک ارتباط بازاریابی یکپارچه (IMC) را تشکیل میدهند. اهدافی که بابت آنها کمپین تبلیغاتی برگزار میشود، معمولاً شامل ایجاد یک نام تجاری، افزایش آگاهی از برند، افزایش فروش، جذب مشتری جدید، ارتقاء نگرش به محصول یا برند و… است.
موضوع کمپین پیام اصلی است که در فعالیتهای تبلیغاتی دریافت میشود و تمرکز اصلی کمپین تبلیغاتی است. کمپینهای تبلیغاتی از کانالهای رسانهای متنوع از جمله رادیو، تلویزیون، تبلیغات چاپی، پست مستقیم یا اینترنت، در یک بازه زمانی خاص استفاده میکنند و مخاطبان شناسایی شده را هدف قرار میدهند. میزان موفقیت یا شکست در برگزاری کمپینهای تبلیغاتی به چند نکته مهم بستگی دارد که باید آنها را برای اطمینان از یک کمپین موثر، در نظر بگیرید. این نکات شامل ایجاد ارتباطات بازاریابی یکپارچه، انتخاب کانالهای رسانهای درست، موقعیتیابی مناسب، بیان هوشمندانه موضوع است.
قطعا کسی که به فکر برگزاری کمپین بازاریابی یا تبلیغاتی است و هزینه زیادی به آن اختصاص داده است، به فکر گسترس و پیشرفت در کسبوکار خود میباشد. شاید با شنیدن کلمه کمپین تبلیغاتی، اولین عبارتی که به ذهنتان برسد “فروش بیشتر” باشد؛ اما راهاندازی این کمپینهای تبلیغاتی با اهداف مختلفی صورت میگیرد که هر کدام از این اهداف به نحوی به موفقیت و پیشرفت کسبوکار یا سازمان شما کمک میکند.
اهمیت این اهداف به وضوح قابل تشخیص است، زیرا یک کمپین تبلیغاتی مؤثر، نه تنها میتواند یک برند را در بازار معرفی کند، بلکه میتواند تأثیر زیادی بر فروش و سودآوری داشته باشد. به همین دلیل، تعیین اهداف و موفقیت آنها در اجرای یک کمپین موفق بسیار حیاتی است. این اهداف میتواند شامل موارد زیر باشد:
برگزاری کمپین تبلیغاتی به عنوان یکی از ابزارهای اصلی بازاریابی، نقش مهمی در معرفی محصولات یا خدمات جدید دارند. این نقش به ویژه در جلب توجه افراد به محصول یا خدمات جدید، افزایش آگاهی از برند، و افزایش فروش میتواند بسیار موثر باشد. در واقع کمپینها فضایی را برای شما فراهم میکنند که محصول یا خدمات جدید خود را به مشتریان معرفی و پیشنهاد دهید.
اولین و مهمترین هدف بسیاری از کمپینهای تبلیغاتی افزایش آگاهی از برند است. شناخت یک برند منجر به افزایش اعتماد، انتخاب و وفاداری مشتریان میشود. از این رو کمپینهای تبلیغاتی با ایجاد و انتقال پیامهای تاثیرگذار بر مخاطب، برند مورد نظر را در ذهن افراد ثبت میکنند.
بسیاری از کمپینهای تبلیغاتی به دنبال جذب مشتریان جدید هستند. این کمپینها با استفاده از روشهایی مانند تبلیغات آنلاین، تبلیغات آفلاین، فرمهای ثبت نام یا پیشنهادهای ویژه، افراد را به خرید و تعامل دعوت میکنند.
گاهی افزایش فروش محصولات یا خدمات، هدف اصلی بسیاری از کمپینهای تبلیغاتی میباشد. در این مواقع معمولا برند مورد نظر از قبل شناخته شده است و برگزاری کمپین تبلیغاتی باعث فروش بیشتر محصولات یا خدمات آن میشود. این کمپینها علاوه بر مشتریان راغب (مشتریان راغب، برخلاف بازدیدکنندگان معمولی بهنحوی از قبل با برند ما آشنا شدهاند.)، مشتریان معمولی را نیز جذب میکنند و از این روش، فروش آن سازمان و برند را افزایش میدهند. افزایش فروش با ایجاد تقاضا، افزایش ترافیک به فروشگاهها یا وبسایتها و ترویج خرید میسر میشود.
کمپینهای تبلیغاتی میتوانند با هدف ایجاد علاقه و تغییر نگرش مصرفکنندگان نسبت به محصولات یا خدمات نیز برگزار شوند. این کمپینها با ارائه اطلاعات دقیق و قابل اعتماد از خدمات خود، تأثیر بسزایی بر رفتار مصرفکنندگان دارند و میتوانند علاقه و دید مخاطبان را آن طور که میخواهند تغییر دهند.
متمایز کردن یک برند یا محصول نیز میتواند هدف اصلی برخی از کمپینهای تبلیغاتی باشد. معمولا این کمپینها با برجستهسازی ویژگیها و مزایا یک برند، آن برند را از سایر رقبای خود متمایز میکنند و به ارزشگذاری مناسب آن کمک میکنند.
پس از بررسی چیستی و چرایی برگزاری کمپینهای تبلیغاتی، قرار است به توضیح چگونگی انجام آن بپردازیم. ایجاد و برگزاری یک کمپین موفق برای اولین بار ممکن است به عنوان یک ماموریت غیرممکن به نظر برسد؛ اما اگر راه و روش درست آن را بلد باشید به راحتی آبخوردن خواهد بود.
اثربخشی و موفقیت یک کمپین به عوامل زیادی بستگی دارد. برخی از آنها خارج از کنترل هستند، اما برخی دیگر کاملاً به شما، نحوه برنامهریزی و اجرای اصولی مراحل بستگی دارد. برای بالا بردن شانس موفقیت خود، لازم است که تمام مراحلی که برای برگزاری یک کمپین تبلیغاتی موفق لازم است را به ترتیب انجام دهید. این مراحل به شرح زیر هستند:
اولین گام برای طراحی یک کمپین، تحقیقات گسترده راجع به وضعیت فعلی بازار یا برندی است که قصد دارید برای آن کمپین تبلیغاتی راه بیندازید. اگر شما بهعنوان طراح این تبلیغات، شناخت کافی از محصولات و کیفیت خدمات یا ظرفیت کافی برای پشتیبانی از مراجعین خود نداشته باشید، در همان ابتدا محکوم به شکست خواهید شد. تحقیق و بررسی، اطلاعاتی را در اختیار شما میگذارد که باعث بهبود عملکرد شما میشود. بنابراین قدمهای اول خود را با تحقیق و بررسی بازار، بررسی نظر مخاطبان، تست کیفیت محصول یا خدمتی که قصد عرضه آن را دارید و... بردارید. در این میان از بررسی فعالیت رقبا و نقاط قوت و ضعف آنها غافل نشوید و تلاش کنید تا نقاط ضعف آنها را تبدیل به نقطه قوت خود کنید.
در گام دوم، اهداف برگزاری کمپین تبلیغاتی را با توجه به محصول و بازار هدف آن مشخص میکنیم. شاید باور عمومی از برپایی یک کمپین، افزایش فروش محصول یا افزایش درخواست برای یک خدمات است. اما امروزه کمپینهای بسیاری با اهدافی متفاوت برگزار میشوند. این اهداف میتوانند شامل برندینگ، افزایش آگاهی مخاطب از برند، معرفی یک محصول یا خدمات و آشنایی مخاطب با آن، ادغام محصول یا نام برند با یک شرایط یا احساس خاص و ... باشند.
پس از تعیین هدف، باید پرسونای مخاطب و بازار هدف خود را شناسایی کنید. شما با انجام این کار بخشی از موفقیت کمپین تبلیغاتی خود را رقم میزنید. اینکه بدانید مخاطب شما کیست و چه افرادی قرار است پیام تبلیغاتی شما را دریافت کنند، بازخورد کمپین تبلیغاتی شما را تا حد بسیاری تامین میکند. توجه داشته باشید که انتخاب پرسونای مخاطب شامل تعیین سن، جنسیت، موقعیت جغرافیایی، علایق و رفتارهای مخاطبان میشود.
KPI یا Key Performance Indicator به معنای شاخص کلیدی عملکرد است و معیاری برای سنجش موفقیت اهداف در نظر گرفته میشود. در برنامهریزی و برگزاری کمپینهای تبلیغاتی، تعیین KPIها به منظور ارزیابی و مدیریت عملکرد این کمپینها استفاده میشود. این معیارها و KPIها نقش مهمی در ارزیابی موفقیت یا عدم موفقیت تبلیغات دارند و به ما کمک میکنند تا به طور دقیقتر از عملکرد و اثربخشی کمپینهای خود آگاهی پیدا کنیم. به این صورت که باید در ابتدای کار و فرایندهای مختلف، شاخصهای مهم و کلیدی برای کسب و کارمان را مشخص میکنیم. در نهایت عملکرد خود را میسنجیم که ببینیم تا چه اندازه توانستهایم به این شاخصها نزدیک شویم. بهطور کلی، انتخاب و تعیین معیارها و KPIها بر اساس اهداف کمپین، استراتژی تبلیغاتی و نیازهای شرکت شما، یک امر اساسی است تا بتوانید به وسیله آن عملکرد کمپینهای تبلیغاتی خود را بهبود دهید و بازدهی بیشتری را از سرمایهگذاریهای خود به دست آورید. این کار ممکن است کمی سخت باشد اما تیم هیپنوتیزم با نیروهای متخصص خود اینجاست تا به شما در این زمینه کمک کند.
این گام یکی از مهمترین مراحل طراحی کمپین تبلیغاتی است. در این مرحله شما باید یا در نظر گرفتن هدف و جزئیات کمپین، بودجهای را برای طراحی و اجرای آن اختصاص دهید. اینکه چه فعالیتهای تبلیغاتیای انجام دهید و کدام ابزار و رسانهها را انتخاب کنید، همگی بستگی به میزان بودجه شما دارد. با توجه به بودجه میتوانید به راحتی استراتژی و بستر مناسب برای اجرای کمپین خود را انتخاب کنید. از این رو حتما در ابتدای کار بودجه خود را کنار بگذارید تا در ادامه به مشکل برنخورید.
اگر طراحی و انتخاب پرسونای مخاطب را به خوبی انجام داده باشید و بازار هدف خود را بشناسید، به راحتی میتوانید تصمیم بگیرید که کدام ابزار تبلیغاتی برای انتقال پیام شما مناسب و موثرتر است؛ زیرا با توجه به تحقیقات و بررسیهایی که انجام دادهاید، متوجه خواهید شد که درصد حضور و عمده فعالیت و دسترسی به مخاطبان شما در کدام رسانه بیشتر است. همچنین، همانطور که در مرحله قبلی گفتم، بودجه اختصاص داده شده برای کمپین نیز در انتخاب پلتفرم، موثر است. رسانهها و کانالهای مناسب برای ارسال پیام تبلیغاتی میتواند شامل رسانههای اجتماعی، تلویزیون، رادیو، رویدادها، تبلیغات کلیکی (PPC)، وبسایت و... باشد.
بعد از انتخاب رسانههای مناسب جهت اجرای کمپین تبلیغاتی، باید به فکر انتخاب پیامی واضح، جذاب، خلاقانه و قابل درک برای جلب توجه مخاطبان باشید تا بتواند آنها را به عمل دعوت کند. این پیام باید با هدف و نگرش برند، همخوانی داشته باشد و در عین حال بر دل مخاطب بنشیند.
یکی دیگر از مراحل بسیار مهم در اجرای کمپین تبلیغاتی، برنامهریزی و زمانبندی است. زیرا تنها با یک برنامهریزی و زمانبندی مناسب میتوان مطمئن شد که پیام تبلیغاتی شما به گوش مخاطب هدف میرسد. این که مخاطبان تبلیغات دیجیتالی و آنلاین ما، در چه بازه زمانی در رسانههای مورد نظری که برای تبلیغات خود انتخاب کردهایم آنلاین هستند، اهمیت بسیاری دارد. همچنین در تبلیغات آفلاین و محیطی، تقویم مناسبتی و رویدادها، در موفقیت کمپین تبلیغاتی بسیار تاثیرگذار است. توجه داشته باشید که برخی کمپینها مانند کمپینهای موقت، به بازه محدودی از زمان برای اجرا نیاز دارند. از این رو ضروری است که قبل از انجام تبلیغات به این زمانبندی دست یابید.
شما در این مرحله مطابق برنامهریزیها و زمانبندی خود شروع به اجرای تبلیغات در رسانههای مختلفی که انتخاب کردید، میکنید. توجه داشته باشید که در طول برگزاری کمپین، روند اجرای کمپین را در زمانهای مختلف چک کنید و بر اجرای صحیح آن نظارت نمایید.
برخلاف آنچه که بسیاری از صاحبان بیزنس فکر میکنند، اجرای یک کمپین تبلیغاتی پایان این فرآیند نیست بلکه شروعی است برای فعالیتهای بعدی که با سنجش و ارزیابی بازخورد کمپین فعلی، حاصل میشود. در واقع مرحله نهایی، بررسی و ارزیابی عملکرد کمپین پس از اجرا و بهینهسازی آن بر اساس نتایج بدست آمده از جمله مراجعه مشتریان، فروش افزایش یافته و ROI (بازگشت سرمایهگذاری) است.
نتایج کمپین باید به صورت دورهای بررسی شوند تا از پیشرفت آنها اطمینان حاصل شود یا در صورت بروز مشکل، اقدامات اصلاحی و بهبودی انجام شود. استفاده از دادههای جمعآوری شده برای بهبود عملکرد کمپینهای آینده بسیار ارزشمند است. البته اگر قبل از اجرای کمپین، معیارها و KPIهایی را برای خود تعیین نکرده باشید، ارزیابی بازخورد هر بخش از کمپین کمی سخت خواهد شد و ممکن است امکان این که در مسیر اجرای کمپین، تغییراتی اعمال کنید را از دست بدهید.
کوچکترین خطا در هر بخش از این عمل، زحمات و بودجه شما را بی ثمر میگذارد و باعث میشود تا بازخوردی شایسته تلاش و برنامهریزیهایتان کسب نکنید یا حتی ممکن است بازخوردی منفی به همراه داشته باشد.
کسبوکارها و صاحبان بیزینس معمولا در کمپینهای تبلیغاتی سرمایهگذاری میکنند، زیرا روشی مطمئن برای دستیابی به مخاطبان هدف میباشد. با این حال، آینده برای کسب و کارهایی که به کمپینهای تبلیغاتی متکی هستند نامشخص است زیرا روز به روز، بازار رقابتیتر شده و از طرف دیگر مصرفکنندگان نیز در مورد نحوه استفاده از دادههای دریافتی باهوشتر میشوند. از این رو شرکتها باید به این فکر کنند که چه نوع کمپینی برای موفقیت آنها در آینده موثرتر خواهد بود.
اگر شما جز افرادی هستید که روی کمپینهای تبلیغاتی سرمایه گذاری میکنید، باید تمرکز خود را روی موفقیتآمیز بودن و نتیجهبخش بودن آن بگذارید. با این اوصاف، در اینجا هفت ویژگی حیاتی وجود دارد که یک کمپین تبلیغاتی، در صورت دارا بودن آنها، موثر و موفق واقع خواهد شد. یک کمپین تبلیغاتی موفق باید:
تبلیغات ابزاری قدرتمند برای برندها و بیزینسها برای رساندن پیام خود است اما موفقیت آن تنها وابسته به پیام نیست و احساس مخاطب در مورد برند نیز در آن دخیل است. یک کمپین تبلیغاتی خوب باید بتواند توجه مردم را به خود جلب کند و بر روی آنها تاثیر بگذارد. در تبلیغات این کار را میتوان به روشهای مختلف انجام داد اما بهترین عملکردی که در همه کمپینها مشترک است، استفاده از تصاویر و متن به شکل جذاب است.
برای اینکه کمپینهای بازاریابی و تبلیغاتی تأثیری طولانیمدت داشته باشند و از رقبای خود متمایز شوند، باید در برنامهریزی و اجرای آن خلاق باشید. امروزه نمیتوانیم به سادگی، با استراتژیهای بازاریابی موفق در گذشته عمل کنیم. کمپینهای تبلیغاتی برای موفقیت باید بهطور خلاقانه و با استفاده از استراتژیهای روز دنیا طراحی و اجرا شوند. این خلاقیت میتواند در ارتباط با مخاطبان هدف خود و پیام و طراحی کمپین باشد.
کمپینهای تبلیغاتی باید متقاعد کننده باشند. اما چرا متقاعدکننده بودن یک کمپین تبلیغاتی اینقدر مهم است؟ دلیل این است که موفقیت و فروش حاصل از برگزاری کمپین، متکی بر احساساتی است که مردم نسبت به محصولات یا خدمات دارند. وقتی مردم نسبت به چیزی احساس خاصی دارند، احتمال خریدشان نیز بیشتر میشود. تبلیغکنندگان برای داشتن یک کمپین تبلیغاتی متقاعدکننده، ابتدا باید نیاز مخاطبان هدف خود را درک کنند. این درک به آنها کمک می کند تا کمپینهایی را تدوین کنند که شانس موفقیت بیشتری دارند.
وقتی شرکتها و بیزنیسهای مختلف کمپینهای تبلیغاتی برگزار میکنند، معمولا بیشتر روی جنبه منطقی بازاریابی تمرکز میکنند و سعی میکنند که خلاقیت و پیام خود را در کالبدی تخصصی به مخاطبان نمایش دهند. اما این رویکرد همیشه عملی و نتیجهبخش نخواهد بود؛ زیرا آن چیزی که محرک مخاطبان است، احساسات آنها است نه منطقشان. هر چه احساسات مخاطبان بیشتر درگیر یک موضوع شود احتمال عمل به آن نیز بیشتر خواهد بود.
بهتر است در تبلیغات خود از پیامی ساده و قابل درک، و در عین حال هوشمندانه استفاده کنید. هر چه یک پیام یا محتوا قابل فهمتر باشد، برای مخاطب خوشآیندتر و دلنشینتر خواهد بود.
در اجرای یک کمپین تبلیغاتی استفاده از تصویر، ویدئو و متن با کیفیت، طراحی حرفهای و محتوای جذاب و بهروز ضروی است و باعث تاثیرگذاری بیشتر آن میشود. یک کمپین تبلیغاتی موفق همواره به رعایت هماهنگی، انسجام پیام و خلاقیت در طراحی تبلیغات میپردازد.
یک کمپین موفق میتواند با ارائه اطلاعات دقیق و مفید و نشان دادن ویژگیها، مزایا و کاربردهای محصول یا خدمات شما، به مشتریان کمک کند تا دیدگاهشان را نسبت به آن برند یا محصول تغییر دهند. همچنین شناسایی مشکلات و نیازهای واقعی مشتریان میتواند به این موضوع کمک کننده باشد.
قصد دارم در این بخش یک نمونه از کمپینهای تبلیغاتی موفق در دنیا را بررسی کنم. شرکت مکدونالد؛ بله ممکن است این اسم برایتان آشنا باشد یا حداقل یکبار به گوشتان رسیده باشد. شرکت مکدونالد (McDonald’s Corporation) به عنوان بزرگترین رستوران زنجیرهای فست فود در دنیا شناخته میشود که در سال ۲۰۲۱ با بیش از ۴۰٬۰۰۰ شعبه در ۱۰۰ کشور، روزانه به ۶۹ میلیون مشتری خدمات دادهاست.
لوگوی این برند بزرگ و معروف با دو قوس طلایی به شکل M نیز از جمله لوگوهای به یادماندنی و جذاب میباشد که به عنوان نشان تجاری این رستوران پرطرفدار مورد استفاده قرار میگیرد.
به شرح چگونگی اجرای یکی از بهترین کمپینهای تبلیغاتی مک دونالد که با خلاقیت و سادگی بهصورت هوشمندانه طراحی و اجرا شد، توجه کنید.
بر اساس تحقیقات، 40 درصد از مواد غذایی مکدونالد که در نروژ فروخته میشود، توسط رانندگان خریداری میشود. این موضوع به این معنی است که احتمالاً بسیاری از مردم پشت فرمان غذا میخورند و همین امر میتواند موجب به تصادفات جدی شود. از همین رو، آژانس تبلیغاتی«Nord DDB» در شهر اسلو، واقع در نروژ، برای برند مکدونالد در نروژ با همکاری سازمان پیشرو در حفظ ایمنی جادهها، تصمیم به طراحی و اجرای کمپینی تبلیغاتی گرفت.
الکساندر هتلند، مدیر خدمات مشتری در آژانس تبلیغاتی “Nord DDB” میگوید: «خطکشیهای زرد رنگ در جادهها، یک امر رایج در جادههای نروژ است، و ایده این کمپین با تفکر خلاقانه در مورد اینکه چگونه سیبزمینیهای سرخشده مکدونالد شبیه هستند، شروع شد. »
خلاصه این کمپین، ساده است و در آن رانندگان و مخاطبان تشویق میشوند که «چشمشان را روی سیبزمینیهای سرخ کرده» نگه دارند؛ سیبزمینیهای سرخ کرده همان خطوط زرد روی جادهاند، نه سیبزمینیهای خوشمزه طلایی که روی صندلی شاگرد یا داشبورد قرار دارند.
این هنر بزرگی است که در یک کمپین، تبلیغات خلاقانهای را ارائه کنیم که هم محتوای سرگرمکننده، تکاندهنده، قابل توجه، قابل درک و درگیرکننده را به مخاطبان عرضه نماید و هم آنها را به خرید محصول یا خدمات وادار کند. آژانس Nord DDB در این کمپین بزرگ برای انتقال پیام به مخاطبان از انواع تبلیغات با محتواهای خلاقانه استفاده کردهاست. از تبلیغات چیریکی، بیلبوردی، بروشوری و ویدیویی گرفته تا انواع تبلیغات آنلاین. در ادامه با دقت به طراحی خلاقانه و هدفمند این کمپین توجه نمایید.
این کمپین حتی به برچسبهای روی بگهای فست فودی نیز گسترش مییابد. در یکی از تصاویر بالا یک کیسه غذا میبینید که برای همین کمپین طراحی شدهاست و هتلند در این باره میگوید: «برچسبهای روی کیسههای تحویلی، به این معناست که هر وعده غذایی که از مکدونالد خریداری میشود، به رانندگان یادآوری میکند که مراقب سیبزمینیهای سرخ شده در جادهها باشند.
هتلند همچنین میگوید: “صادقانه بگویم، این کمپین با موفقیت بزرگی همراه بوده و از آن بسیار استقبال شدهاست.”
همانطور که میدانید کمپینهای تبلیغاتی بخش مهمی از هر کسب و کاری است. آنها به شرکتها کمک میکنند تا به مخاطبان هدف خود دسترسی پیدا کنند و آگاهی از برندشان را افزایش دهند. با این حال، این مدل از تبلیغات آسان نیست و به خلاقیت زیادی از طرف آژانس تبلیغاتی انجامدهنده آن نیازمند است.
تیم متخصص هیپنوتیزم با توجه به تخصص و تجربه در زمینههای مختلف میتواند کمک شایانی به شما در برگزاری کمپین تبلیغاتی کند. شرکت ما، در زمینه بازاریابی، به مشتریان خود خدماتی بینظیر ارائه میدهد که از طریق ترکیب علم و هنر، پیشرفت کار و حرفه آنها را تسهیل میکند.
ما در این مجموعه ابتدا به شناخت کسب و کار شما پرداخته و سپس با بررسی هویت بصری و هویت برند شما، به طراحی و اجرای کمپین تبلیغاتی اصولی میپردازیم. این تبلیغات و کمپینها بر اساس عملکرد و ارزشهای اساسی شرکت بازاریابی هیپنوتیزم، نظر مخاطبان هدف را به عمق و اثربخشی خدمات شما جلب میکند. ما با استفاده از تکنیکهای نوین، به شما کمک میکنیم تا پتانسیلهای ذهنی خود را به حداکثر برسانید و با همکاری با ما، به رسیدن به اهداف کاری و حرفهای خود نزدیکتر شوید.